02.12.2014

Алтернативни горива за автомобила на бъдещето

През 70-те години на ХХ век две енергийни кризи принудиха света да пести енергия и да изследва възможността за алтернативни горива. Въпреки това кризите се оказаха кратки. До момента, в който автомобилните производители започнаха да разработват прототипи на автомобили, работещи с алтернативни горива – пример за това е прочутият модел на Volvo, който се задвижва с растително гориво – кризата беше свършила. Днес възобновеният интерес към алтернативните горива се ръководи от няколко фактора, включително енергийна диверсификация, замърсяване, причинено от традиционни енергийни източници, и въпроси на националната енергийна независимост. В резултат алтернативните горива заедно с автомобилите и другите изделия, които ги използват, се превърнаха в доходна индустрия.

Един от най-големите пазари за алтернативни форми на енергия е транспортният сектор. В Съединените щати например всекидневно се употребяват 20 милиона барела гориво, 14 милиона или 70% от които се използват за транспортните нужди на фирмите и населението. Това означава, че транспортът е най-големият неиндустриален краен потребител на енергия. С други думи самолетите, автомобилите и камионите в Съединените щати потребяват повече енергия от използваната за отопление и битови нужди.

Но какви могат да са някои от приложимите алтернативи? Някои алтернативни транспортни горива, като течен азот, сгъстен въздух, сгъстен природен газ и дори въглища са по-експериментални от други, като втечнен природен газ и втечнен нефтен газ, които все още не са били напълно изследвани. Автомобилите, работещи с алтернативни горива, които в момента доминират пазара на хибридни автомобили, са тези, които използват водородни горивни клетки, електричество, биодизел и етанол. Произведени от растителни суровини, етанолът и биодизелът вече се използват широко. Това се дължи на автомобилите с дизелов двигател и автомобилите FlexFuel, които са предназначени да обработват смес от до 85% етанол. Автомобилите с водородни горивни клетки разчитат на най-разпространения елемент във вселената и могат да бъдат презареждани като съвременния бензинов двигател, като в същото време произвеждат само водна пара като страничен продукт. Електрическите автомобили, въпреки че за тях може да няма удобни опции за презареждане както при другите три алтернативни форми на гориво, могат да използват енергия от истински зелени източници, като слънчева и вятърна енергия.

EVS Translations предоставя езикови и преводачески услуги за бизнес партньори по целия свят със специален фокус върху автомобилния и енергийния сектор. Като германска компания и дългогодишен партньор в преводите за много лидери на пазара на автомобили EVS Translations разбира значението на ефективната многоезикова комуникация в автомобилната индустрия.
EVS Translations е предлагаща пълен набор услуги, сертифицирана по DIN ISO 9001 и DIN EN 15038 фирма за автомобилни преводи с глобално присъствие, над 20 години опит и възможност за работа в различни часови зони. Унифицираните процеси и щатните екипи позволяват завършването дори на най-предизвикателните многоезикови автомобилни преводи (голям обем, кратки срокове, IT ресурси) по рентабилен начин.

Ако желаете да получите повече информация за Ваши предстоящи проекти за многоезикови преводи или се интересувате от нашите цени и срокове за превод и допълнителни услуги, свържете се с нас на +359 (2) 980 56 68 или ни изпратете имейл още днес на: bg(at)evs-translations.com.