11.12.2014

ZTE: телефонът, който познавате по-добре, отколкото си мислите

Ако една фирма е голям играч на най-големия световен пазар на мобилни телефони, гордее се със стратегическо партньорство с 47 от 50-те водещи мобилни оператора и присъства в 160 държави и региона на глобално ниво, е изненадващо, че повечето потребители на мобилни телефони в САЩ никога не са чували за нея. Въпреки че името Zhongxing Telecommunications Equipment Corporation или ZTE може все още да не е популярно на американския пазар на смартфони, много потребители от години насам използват продукти на ZTE, без да знаят за това. Въпреки че ZTE едва наскоро започва да предлага собствени брандирани продукти на клиентите от САЩ, техните продукти с агресивни цени и високи технологии са позиционирани да направят голям удар в САЩ и да предизвикат пазарните лидери Apple, Samsung и LG.

Въпреки че едва наскоро започнаха да продават брандираните си телефони в щатите, ZTE произвеждат мобилни телефони почти за всички основни мобилни оператори като Verizon и AT&T. Към средата на 2014 г. ZTE всъщност стана четвъртия най-голям производител на мобилни телефони и смартфони в Северна Америка. Нещо повече – на пазара за предплатени услуги ZTE са втори в общите продажби на изделия.

С тяхната скорошна стратегия за преминаване от предоставяне на небрандирани телефони за местните доставчици към осигуряване на директни, качествени и евтини продукти на пазара, ZTE постига значителни резултати. Според Strategy Analytics доставките на ZTE в САЩ през третото тримесечие са се увеличили с 40% в сравнение с 2013 г. Значителен фактор за този успех е успешният маркетинг на бранда за американските потребители чрез таргетирани маркетингови сделки, като партньорство с отбори от NBA и агресивно гео-етническо рекламиране на местата с азиатско население. Най-интересен вероятно е начинът, по който ZTE се възползва от популярността на китайския баскетболен идол Яо Минг и спонсорира неговия отбор Houston Rockets, и постигна увеличение на разпознаваемостта на бранда с 15% само през първата година.

Вие сте китайска фирма, която навлиза на пазара в САЩ, или базиран в САЩ посредник, който помага на китайските инвеститори и корпорации да се подготвят за пускане на продукти на пазара?

EVS Translations е експертът в преводи на китайски документи и предлага решения за локализация.
От повече от 20 години EVS Translations помага на фирмите да премахнат бариерите и успешно и ефективно да привлекат нови бизнес възможности в Китай и САЩ, предоставяйки специализирани преводи от и на китайски език, изготвени от професионални преводачи. Независимо от обема или тематиката на вашите материали за превод на китайски език ние ще изпълним проекта ви качествено и в срок, като винаги ще се съобразим с предварително заявените предпочитания за терминология, стил и формат на изходния текст.

Не се колебайте да използвате цялата сила на ефектната комуникация!
Позвънете ни на +359 (2) 980 52 54 или ни изпратете онлайн запитване.