12.07.2013

Тайланд: Страната на усмивките…и бизнес възможностите

преводи тайландски език
Ако планирате да започнете бизнес дейност в Тайланд, EVS Translations е вашият най-добър избор за преводи тайландски език

Със забавянето на икономическия растеж в установените, но наситени пазари на Северна Америка и Европа, не е изненадващо, че бизнесът търси нови възможности за растеж в развиващите се пазари на други места. Без съмнение не липсват компании, които се опитват да станат част от големите развиващи се пазари в Индия, Бразилия и Китай. Едновременно с това обаче напливът към тези процъфтяващи пазари създава големи възможности за умните инвеститори да се насочат към по-малко известните икономически региони на растеж. Докато компаниите стремително са се насочили към икономиките от БРИК, други бързо развиващи се икономики се опитват да привлекат чужди капитали с изгодни лихвени проценти и благоприятни данъчни стимули. Една от тези често пренебрегвани, но изключително привлекателни развиващи се страни е Тайланд.

Факти за Тайланд

  •  Устойчив и значителен растеж: тайландската икономика е нараснала от 176 млрд. щатски долара през 2005 г. на 366 млрд. щатски долара през 2012 г. и към момента расте с с темп от 6,5% на година с темп от 6,5% на година.
  • Инфлацията в Тайланд е намаляла до стабилните 3%.
  • Над 25 милиона тайландци използват интернет; но се очаква броят им да се увеличи почти двойно и да достигне 40-50 милиона потребители до 2015 година. Тази тенденция значително ще увеличи тайландския пазар на потребителски стоки.
  • През 2015 г. Тайланд ще се присъедини към още девет страни в Асоциация на нациите от Югоизточна Азия (ASEAN), за да сформират Азиатската икономическа общност (AEC), институция, която може да се сравни с Европейската организация за свободна търговия
  • Правителството на Инглак Шинаватра е в процес на планиране на развитие/осъвременяване във всички областни на тайландската инфраструктура за привличане на компании и улесняване на разпределението на търговията.

Но защо предвид всички икономически показатели, сочещи стабилно развитие, Тайланд все още не е атрактивна бизнес дестинация? Засега инвеститорите са били възпирани от липса на доверие във федералните власти, както и липса на познаване на местната бизнес система. Чуждестранните бизнес интереси са традиционно чувствителни към тайландските регулаторни организации и ги възприемат като корумпирани и предубедени спрямо чуждите инвеститори. В допълнение към това широко разпространеното схващане, Тайланд има строги регламенти за входящ / изходящ поток на капитали и, в повечето случаи, няма да позволи мажоритарна чуждестранна собственост на дружества и недвижими имоти. Друг източник на усложнения е липсата на надеждна и достъпна дистрибуторска мрежа.

През последните години, тайландските власти направиха големи крачки за подобряване на логистичната мрежа на страната и отстраниха бюрократичните пречки за чуждестранните компании. Но ключът към „отключване“ на пълния икономически потенциал на Тайланд е комуникацията. Населението на Тайланд, както и регулаторните институции използват тайландския език като работен. Мултинационалните корпорации не го ползват. Тази липса на комуникация допълнително затвърждава отрицателната репутация от тайландските регулаторни органи и невъзможността да се запознаете в детайли с тайландските закони за собственост.

Много от тези проблеми могат да бъдат решени чрез опитен доставчик на езикови услуги, който има опит с тайландските бизнес документи, регламенти и договори и може да ви помогне да изработите маркетингова кампания, пригодена специално за тайландския пазар.

Независимо дали планирате да започнете бизнес дейност в Тайланд, нуждаете се от заверени официални документи, удостоверение или се нуждаете от помощ за лична комуникация по време на бизнес пътуване до Банкок, EVS Translations е вашият най-добър избор за преводи тайландски език.

Ако имате нужда от маркетингови преводи, или необходимост от преводи на прессъобщения, брошури, рекламни листовки, POS материали, PR материали, документи за маркетингови кампании, маркетингови изследвания, пазарни проучвания, презентации, заключителни доклади, електронен бюлетин, информационни материали, материали за разработване на маркетингов бюджет, корпоративна идентичност, директен маркетинг или легализация на фирмени документи, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно Вашите маркетингови проектите, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.