10.11.2015

Южна Корея блести сред глобалните си съседи

При запитване относно икономическите сили в Европа повечето хора ще отговорят стандартно – Германия, Франция и Обединеното кралство, докато много малко ще споменат Швейцария, която се радва на висок стандарт на живот и е дом на някои от най-големите фирми в света. По подобен начин, когато бъде зададен същият въпрос за Азия, независимо че ще бъдат споменати много пъти Китай, Япония, Тайван или дори Индия, една от най-развитите и богати държави като Южна Корея изглежда, че липсва в дискусията. Ако погледнем по-отблизо Южна Корея, тогава със сигурност тя ще заслужи повече от „споменаване“, тъй като „Чудото на река Хан“ със сигурност е впечатляващо.

За разлика от Китай, който поради размера и икономическото планиране, е успял да се модернизира твърде бързо или Япония, която беше първият азиатски пазар-износител в световен мащаб след Втората световна война, Южна Корея е направила много повече с много по-малко и за по-кратко време. Независимо че населението й е по-малко от 4% от населението на Китай и навлиза на пазара за износ почти десетилетие след Япония, резултатите на Южна Корея говорят сами за себе си:

  • БВП на Южна Корея на глава от населението (PPP, 2014 г.) е 35 379 USD, като изостава от Япония само с 2140 USD и е почти 3 пъти по-голям от БВП на Китай.

  • За относително малка държава Южна Корея е петият най-голям износител и седмият най-голям вносител в света.

  • Първа във влагането на средства за научноизследователска и развойна дейност и регистрирани патенти на база БВП, първа в използването на електронно правителство, 4G-LTE скорост на интернет, IoT устройства и др.

Освен това, което се случва в самата Южна Корея, също толкова интересно е да се види развитието на брандовете от Южна Корея в международен план освен вече известните фирми за електроника като LG и Samsung. В автомобилния сектор – Hyundai посредством техния собствен бранд, както и Kia, се е превърнал в четвъртия най-голям глобален автомобилен производител, а Kumho/Marshal са често цитирани, когато става въпрос за гуми за нашите автомобили. Тъй като често се вижда тяхното име на контейнерите за превоз, много хора са запознати с транспортирането, логистиката и транспортните услуги, предлагани от Hanjin и Korean Air. В световната индустрия за строителство и инженерство Daewoo E&C и Samsung Engineering са големи имена.

Като виждаме развитието, дълбочината и обхвата на икономиката на Южна Корея, като се вземе предвид тяхното влияние в Азия, Латинска и Северна Америка, до известна степен е изненадващо, че много южнокорейски фирми все още не са оставили следа и в Европа. За съжаление, основната причина за това се намира в комуникацията: като се имат предвид различните езици и обичаи в Европа, намирането на правилния начин да запознаете потребителите с Вашата фирма от Южна Корея и рекламирането на Вашите продукти може да бъде монотонен и скъп процес, който може бързо да застраши всеки бюджет. За щастие има решение, което може да осигури рентабилен достъп и специализирана локализация в рамките на европейския пазар.

EVS Translations помага на клиенти от Южна Корея от всички сектори на индустрията за постигане на гладка комуникация с техните европейски бизнес партньори, като предоставя професионални, надеждни и поверителни писмени и устни преводачески услуги на множество езикови комбинации. Когато фирма от Южна Корея се бори да намери точните ресурси за проект за превод, независимо дали преводът е от френски на английски, или от английски на немски език, EVS Translations може да предостави експертизата на целия си собствен ресурс за осигуряване на високо качество. Освен това с над две десетилетия опит в предоставянето на професионални преводачески услуги с корейски език за корпоративни клиенти в целия свят в разнообразен спектър от индустрии EVS Translations е Вашият предпочитан партньор за всички бизнес езикови проекти с корейски език.

Научете повече за това как EVS Translations може да помогне на фирмите от Южна Корея с трудните за справяне езикови комбинации или, за да научите повече за нашите езикови услуги с корейски език, се свържете с нас още днес.