25.07.2016

Индонезийски език – предизвикателство пред лесната локализация

Индонезийски език
Индонезийски език – предизвикателство пред лесната локализация – EVS Translations

Индонезийският език се говори от почти четвърт милиард души. Индонезийският език или бахаса индонезия, както подсказва името, е официалният език в Индонезия, докато понятието малайски индонезийски език се използва често за обозначаване на стандартизирания език на Индонезия, заедно с малайския език на Малайзия, Бруней и Сингапур.

Типично, като всеки език, индонезийският език може да бъде толкова сложен и труден, колкото го направи говорещият.

Индонезийският език може да бъде лесен…

Заедно с удобната латиница и нареждането на думите в последователността подлог, глагол, допълнение индонезийският език се възползва от предимството да няма родове, глаголни времена, множествени числа и спрежения, които изглежда винаги докарват главоболие и безкрайни възможности за неволни обиди, както и бизнес клопки на много други езици.

или истинско предизвикателство за локализация

В същото време индонезийският е аглутинативен език, което означава, че новите думи се създават, като се добавят представки, наставки, вмъкнати срички и циркумфикси към старите думи. Освен това наставки със съвсем малка разлика могат да имат много различни значения. А докато бизнесът ви се запознае с тях, те могат да превърнат индонезийската лексика в истинско предизвикателство за локализация.

Две полуотворени гласни се равняват на шестте гласни в индонезийския език. превода
Езикът включва сериозен набор от различни местоимения, в който личните местоимения са подгрупа на съществителните, а не отделна част на речта.
Глаголите не са предназначени за обозначаване на времената, тъй като наречията за време вършат тази работа. Въпреки това, сложна система от глаголни наставки предава нюансите в значението и изразява тона и настроенията.

Малайският индонезийски пазар може да разкрие изобилие от възможности за вашия бизнес и макар че официалният местен език може би изглежда сравнително приятен, той може да бъде доста сложен и предизвикателен. Нашите екипи от преводачи с индонезийски език, адаптирани към вашите специфични нужди, предлагат висококачествени сертифицирани езикови услуги с индонезийски език, съобразени с международните стандарти, държавните разпоредби и корпоративните насоки.