12.07.2018

Поглед назад към срещата Plunet Summit 2018

Интелигентни платформени решения за автоматизирано управление на превода

EVS Translations беше представлявана от Джонатан Флатман (ляво, ръководител на Развитие на преводаческите технологии) и Рони Енгелман (дясно, мениджър проекти)
EVS Translations беше представлявана от Джонатан Флатман (ляво, ръководител на Развитие на преводаческите технологии) и Рони Енгелман (дясно, мениджър проекти)

Срещата Plunet Summit 2018 – втората конференция от този вид – съсредоточи вниманието си върху преводаческите технологии, които могат да се пипнат. На 24 и 25 май около 200 клиенти, технологични партньори и служители на Plunet се събраха в центъра „Шпреешпайхер“ в Берлин, за да обсъдят новите разработки, тенденции и предизвикателства пред езиковата и преводаческата индустрия. EVS Translations беше представлявана от Джонатан Флатман (ръководител на Развитие на преводаческите технологии) и Рони Енгелман (мениджър проекти), които бяха особено доволни, че имат пряк контакт с хората, стоящи зад Plunet – проектанти, дизайнери и акаунт мениджъри. Събитието предостави и чудесна възможност за разговор с други потребители на Plunet, да се чуят проблемите, които срещат и решенията, до които стигат. На него присъстваха много участници на пазара и някои от клиентите и партньорите на EVS Translations, които, освен че обмениха мисли и идеи, изслушаха увлекателни беседи по такива теми като транскреацията и автоматизираното управление на преводите. Една от най-горещите теми беше новият Общ регламент относно защитата на данните, който влезе в сила на втория ден от конференцията. Колко време и пари са инвестирали до момента отделните компании за прилагането на GDPR? Как ще се променят съществуващите преводачески процеси и каква форма ще приемат в бъдеще? Plunet показа как нейният софтуер за фирмени и преводачески процеси изпълнява изискванията и създава нови възможности.

Освен че беше изключително информативна, конференцията включи широк спектър от съпътстващи събития. Изключителното й местоположение точно до река Шпрее позволи на гостите да се насладят на охладени напитки, докато се радваха на слънцето. Акробатични танцови изпълнения и музика на оркестър добавиха артистичен щрих към спокойната вечер.

Като цяло срещата Plunet Summit 2018 беше интересно и забавно събитие. За съжаление два дни не бяха достатъчни, за да се навлезе още по-дълбоко в софтуера на Plunet и да се изследват в детайли новите му забележителни функции и характеристики. Но ние определено ще се върнем през следващата година и с интерес ще наблюдаваме как се е развила преводаческата индустрия – както по отношение на платформените решения, така и при професиите, свързани с обработката на преводи.

Не сте могли да посетите конференцията? Колегите от българския офис на компанията с радост ще ви разкажат всичко за преводаческите технологии и платформените решения, а Галина Стоянова – мениджър на отдел Управление на проекти в офиса в София – може да ви предостави информация за процеса. Просто изпратете имейл на адрес salesbg@evs-translations.com с Вашите въпроси!

Посетете фото галерията със снимки от срещата Plunet Summit 2018. Презентациите на участниците могат да се видят тук.