18.04.2017

Преглед на изминалите дни: Southern SME Forum

EVS Translations на Southern SME Forum на Германо-американската търговска камара
EVS Translations на Southern SME Forum на Германо-американската търговска камара

Тази година форумът Southern SME Forum на Германо-американската търговска камара се проведе в „Chattanoogan Hotel“ в центъра на Чатануга, Тенеси. Просторният хотел предложи бални и лекционни зали с предостатъчно място за презентации и дискусии – всички от тях с цел насърчаване на бизнес дейността между Германия и Америка. Генералният мениджър на EVS Translations САЩ Бьорн Прюфер и Елизабет Бейли от отдел „Бизнес развитие“ се отправиха към събитието с очакването да научат повече за бизнеса в региона.

Събитието започна с посещение от Volkswagen.  Представители на фирмата дойдоха на вечерята преди форума, за да представят новия 7-местен SUV „Atlas“ за огромна радост на присъстващите. Това се оказа една от връхните точки на вечерта, която зададе тона и за следващия ден.

Форумът стартира много добре и в изключително ведра атмосфера. Участниците бяха в добро настроение и по-скоро се стремяха да научат повече и да изградят бизнес връзки, отколкото просто да се борят да раздадат визитките си. За всеки имаше по нещо благодарение на сериите от практически занятия, които покриха теми от сферата на кибер защитата до партньорствата между университети и бизнеси от Германия и Америка. Посещенията на тези занятия из хотела даде възможност на Бьорн и Елизабет да се запознаят с хора, които не биха срещнали, ако всички просто се бяха събрали за лекция в една голяма зала.

EVS Translations се радваше на стабилен поток от посетители на щанда си, посрещайки както хора, които вече бяха запознати с дейността на компанията, така и любопитни новодошли. Посетителите бяха впечатлени от това, че EVS използва екипи от професионални вътрешни преводачи, вместо да разчита на преводачи на свободна практика, а екипа отговори на редица въпроси относно различните сфери на превод, в които компанията работи и процесите за осигуряване на качеството.

По-късно вечерта се състоя прием от другата страна на улицата в „Coker Tire Museum“. Фирма „Coker Tire“ набавя гуми и джанти за ентусиастите-колекционери на превозни средства, а автосалонът им се гордее с шоурум, пълен с изумителни ретро коли в палитра от крещящи цветове – истинска автомобилната наслада за очите. Това беше идеалното място за демографския сектор на Форума, което предложи ярки образи от последните 100 години от американската история.

Офисът в САЩ вече получи първата си поръчка от адвокатска кантора в резултат на изложбата, а друго клиентско запитване получихме от фирма за бизнес софтуер.