19.03.2015

Искате супер коли? Искате супер климат? Трябват ви супер-кондензатори!

Въпреки че настоящите цени на петрола спаднаха драстично през последните шест месеца, експертите се съгласяват, че щом се намалят доставките на нефт или глобалната икономика започне отново да набира скорост, цената на суровия петрол ще се повиши. Естествено, това ще ни върне обратно към бъдещето, обратно към космическите цени на бензина и търсенето на решение за неутолимия апетит на света за изкопаеми горива.

Във времена, когато бензинът е евтин, бързо забравяме, че сред многото варианти на избор за потребители, които желаят да пестят гориво, като хибридна технология, чист дизел, водородни горивни клетки и дори гуми за нисък разход на гориво, в момента има само един масово произвеждан вариант, който може да освободи напълно хората от колонката за зареждане: електрическите коли. Въпреки че по-голям брой производители от всякога навлизат на все по-конкурентния и примамлив пазар (сред наскоро присъединилите се са моделите Smart Electric Drive, Renault Zoe, Nissan Leaf, Ford Focus Electric, Tesla Roadster и Mercedes-Benz SLS AMG Electric Coupe), на електрическите автомобили все още не им е лесно убедително да се изправят пред двете големи ограничения пред електрическите превозни средства: липсата на достатъчно мощност и ограниченото изминавано разстояние с едно зареждане. Изработката на електрически двигател с мощност, сравнима с тази на двигател, захранван с бензин, успешно са реализирани както от Tesla, така и от Mercedes, но как да увеличим изминаваното разстояние с едно зареждане на изцяло електрически превозни средства, които отделят нулеви емисии, над 250 мили.

Отговорът може пък да бъде намерен на необичайно място, далеч от центровете на автомобилната индустрия по света. В Австралия, по-точно в Технологичния университет на Куинсланд, екип от инженери работят със своите колеги от Университета Райс в САЩ по проект, който цели да разработи „супер-кондензатор“, който да може да осигури повече енергия за една акумулаторна батерия, когато е необходимо, и да увеличи изминаваното разстояние с едно зареждане на настоящите превозни средства от по-малко от 250 мили до приблизително 310 мили – или допълнителни 24%. Тези супер-кондензатори, като съхраняват енергия ефективно и са (сравнително) евтини за конструиране, всъщност могат да заместят скъпите и бързо разпадащи се литиево-йонни акумулаторни батерии, които се използват днес, като по този начин се намалява цялостната инвестиция, която е необходима в момента, за да се притежава електрически автомобил.

EVS Translations предоставя езикови и преводачески услуги за бизнес партньори по целия свят със специален фокус върху автомобилния и енергийния сектор. Като германска компания и дългогодишен партньор в преводите за много лидери на пазара на автомобили EVS Translations разбира значението на ефективната многоезикова комуникация в автомобилната индустрия.

EVS Translations е фирма, сертифицирана съгласно стандартите DIN ISO 9001 и DIN EN 15038, която предоставя пълен набор услуги за преводи в сферата на автомобилната индустрия с глобално присъствие. Унифицираните процеси и щатните екипи позволяват завършването дори на най-предизвикателните многоезикови автомобилни преводи (голям обем, кратки срокове, IT ресурси) по рентабилен начин.

Ако желаете да получите повече информация за ваши предстоящи проекти за многоезикови преводи или се интересувате от нашите цени и срокове за превод и допълнителни услуги:

Свържете се с нас на +359 (2) 980 56 68 или ни изпратете имейл още днес на: bg(at)evs-translations.com.